Hodnocení hráčů: Chelsea 1:2 Brighton

Chelsea v sobotu odpoledne prohrála doma s Brightonem 1–2. Zde je hodnocení výkonů hráčů ze zápasu.

Kepa Arrizabalaga – 7/10
Španělský kapitán předvedl výkon, na který může být hrdý. Středeční večer pro něj byl těžký, ale proti Brightonu byl mimořádně působivý. Po úvodním gólu Chelsea hosté dobře zareagovali a převzali kontrolu nad zápasem. V úvodní pětačtyřiceti­minutovce předvedl Kepa elegantní zákroky, kterými vychytal Mitomu i Fergusona, bohužel ho však překonal Welbeck, který hlavičkou vyrovnal. Ve druhém poločase měl ještě více práce, a přestože předvedl několik skvělých zákroků, Encisova neuvěřitelná dalekonosná střela mu nedala šanci šáhnout si na míč.

Trevoh Chalobah – 3,5/10
V posledních týdnech nebyl v sestavě pravidelně a proti De Zerbiho týmu se to projevilo. Obránce měl na starost náročný úkol, vypořádat se s Kaoru Mitomou není nic jednoduchého. Japonský útočník byl nebezpečný po celou dobu zápasu a pohrával si s Chalobahem, který se ho snažil udržet na uzdě. Předvedl několik dobrých zákroků, ale evidentně mu chyběla zápasová praxe. Přesunul se do středu obrany, když Fofanu nahradil Reece James.

Wesley Fofana – 5/10 (56)
Letní posila se v posledních týdnech stala jednou z nejzásadnějších variant v obraně, ale proti týmu z jižního pobřeží to neměl vůbec jednoduché. Možná se měl lépe vypořádat s úvodním gólem, když Welbeck našel prostor mezi ním a Chalobahem, aby se postaral o vyrovnání.

Benoit Badiashile – 5/10
Pro francouzského středního obránce to byl náročný zápas po návratu do sestavy Chelsea. Vzadu párkrát chyboval a zjevně mu chybí zápasová kondice. Nelze mu příliš vyčítat prohru.

Ben Chilwell – 5/10
Poté, co byl uprostřed týdne proti Realu Madrid vyloučen, byl levý obránce jedním z hrstky hráčů, kteří si udrželi místo v základní jedenáctce. Pro Chilwella to však nebyl výkon, o kterém by se dalo psát, je schopen předvést daleko více.

Conor Gallagher – 5,5/10
Vstřelil svůj druhý gól v této sezóně Premier League, i když k němu přispělo velké štěstí. Jinak to pro záložníka nebyl nijak zvlášť působivý den.

Enzo Fernandez – 5/10 (56)
Obvykle dominantní síla ve středu pole, ale Moises Caicedo a hosté odvedli dobrou práci a nedovolili Argentinci diktovat hru ze středu hřiště. Pravděpodobně nejtišší výkon, jaký kdy v dresu Chelsea předvedl.

Denis Zakaria – 4/10 (74)
Švýcarský záložník naposledy nastoupil za Chelsea v březnu, kdy Blues porazili Borussii Dortmund 2:0. V tomto střetnutí se nedokázal výrazněji prosadit a byl jedním z důvodů, proč si hosté dokázali vytvořit takovou převahu ve hře.

Christian Pulisic – 4,5/10 (56)
Měl smůlu, že před poločasovou přestávkou neposlal západolondýnský tým znovu do vedení, jeho hlavičkový pokus se odrazil od tyče. Sledovat tohoto křídelníka je čím dál více frustrující. Schopnosti, které má, jsou jasné, ale pokud chce být v základu tohoto týmu, musí se zlepšit.

Raheem Sterling – 4,5/10 (56)
Snažil se o jakékoliv zapojení do hry v ofenzivní části. Bylo by kruté dávat mu příliš velkou vinu, nedostatek kontroly Blues znamenal, že se moc nezapojoval. Pro 28 letého hráče to bylo velmi klidné odpoledne.

Mykahilo Mudryk – 6,5/10
Ukrajinec začal utkání sebevědomě, ale kvůli dominanci Brightonu se rychle vytratil ze hry. Byl pravděpodobně nejnebezpečnější ze základní trojice vepředu, ale to není příliš velký úspěch. Měl několik velmi světlých momentů a když byl na míči, skutečně dělal obraně soupeře problémy, ale prostě se mu to nedařilo.

Hakim Ziyech – 5/10 (57)
Po příchodu z lavičky měl problém jakkoli ovlivnit hru.

Mateo Kovacic – 5/10 (57)
Dokázal nabídnout nějakou útočnou hrozbu, ale v obraně se nechal nachytat, čehož málem využil Julio Enciso.

Reece James – 5/10 (57)
Po svém nástupu dokázal umlčet Mitomu, křídelník před příchodem Jamese řídil hru.

Joao Felix – 5/10 (57)
Obvykle oplývá kvalitou, ale nedokázal Chelsea pomoci vytvořit něco slibného směrem dopředu.

Mason Mount – 5,5/10 (74)
Při svém nástupu si vysloužil největší potlesk domácích fanoušků za celé odpoledne. Nepřekvapilo by mě, kdyby v průběhu sezony sbíral další minuty.

304 komentářů

Zapojit se do diskuze

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Po kliknutí vám bude načtena neinteraktivní verze komentářů

V této verzi nedochází k automatickému zobrazování nových komentářů či informací o hodnocení ostatních uživatelů.

Doporučujeme povolit Javascript a používat interaktivní výpis.

Pokud se načtení nezdaří, tak stránku obnovte nebo pokračujte na neinteraktivní verzi.

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Celkem 304 komentářů