Preview: Chelsea : Liverpool

V úterní bitvě Premier League se na Stamford Bridge střetnou dva tápající giganti, protože Chelsea bude hostit Liverpool, a to s novým mužem v čele, tuto sezónu již třetím, Brunem Saltorem. Domácí v sobotu podlehli Aston Ville 2:0, pár hodin poté, co smetl Manchester City Reds 4:1.

Mezinárodní přestávka bezpochyby přišla pro Chelsea v nevhodnou dobu, když se v březnu začal snižovat tlak na Grahama Pottera poté, co měl za sebou 3 výhry a jednu remízu. Ve snaze navázat na tuto sérii však přišel tvrdý direct od týmu Unaie Emeryho a Chelsea si tak připsala domácí porážku 0:2 (Watkins, Ginn). Můžeme se asi bavit o tom, jak byl výsledek spravedlivý, ale pokud si vzpomeneme na poslední utkání ve Villa Parku a jeho vývoj, dá se mluvit o jisté „spravedlnosti“.

Blues si tak z posledních 5 domácích zápasů připsali pouze jedno vítězství.
Jak se ukázalo o 24 hodin později, tento výsledek byl tím poslední hřebíčkem do rakve Grahama Pottera. Graham Potter se tedy loučí s Chelsea, a nezbývá nic jiného, než mu poděkovat za odvedenou práci a popřát hodně štěstí do jeho budoucích štací.

Vedení klubu se dočasně ujme Bruno Saltor, zatímco se bude hledat Potterův nástupce. Favoritem je německý kouč Nagelsmann. Blues nyní díky nedělní výhře Newcastlu United nad Manchesterem United ztrácejí 13 bodů na umístění v první čtyřce.
Nálada v týmu Reds však nebude o moc veselejší. Ve víkendovém šlágru kola dostali liverpoolští předvelikonoční nadílku v podobě 4 gólů, a to ještě můžou být rádi. Jurgen Klopp prohlásil, že i kdyby došlo na vyloučení Rodriho (Rodri mohl klidně skončit již v prvním poločase ve sprchách), nejspíše by hra proti 10 mužům nic nezměnila – až tak špatně se Liverpool prezentoval.

Klopp poté taky dodal, že přijatelný výkon podali jen 4 fotbalisté – někteří fanoušci Liverpoolu by moli i toto číslo považovat za velkorysé. Liverpool se tak nyní nachází na 8. místě v tabulce a má za sebou 3 venkovní zápasy, kde nezískal ani bod (Bornemouth, Madrid, Manchester)

V lednu se Klopp utkal s Chelsea ve svém tisícím zápase v roli manažera, ale ani napotřetí se fanoušci nedočkali jediného gólu. Někteří už možná uzavírají sázky na to, že se v hlavním městě bude odehrávat podobně těsná a nevýrazná záležitost.

Týmové novinky
V modrém dresu hostů se tento týden neobjeví Armando Broja (koleno), Cesar Azpilicueta (hlava) ani Thiago Silva (koleno) a na návrat Edouarda Mendyho (prst) a Pierra-Emericka Aubameyanga („záda“) je možná příliš brzy.

Existuje však naděje, že Raheem Sterling může setřást obavy z poranění podkolenní šlachy, a mohl by si připsat nějaké minuty proti svému bývalému klubu, a totéž lze říci o Fofanovi, který jak Potter tvrdil, by mohl být na Liverpool fit.

Zda je některý z nich dostatečně fit, aby se prosadil do základní XI, se teprve uvidí, ale například Benoit Badiashile nebo Mason Mount by mohli těžit ze jmenování Saltora. Pak zůstává také otázkou, zda je již připraven od první minuty zasáhnout miláček fanoušků – NG Kante.

Na straně Liverpoolu je dlouhodobě absentující Calvin Ramsay a Stefan Bajcetic, zatímco Naby Keita je rovněž ohrožen tím, že přijde o zbytek sezony kvůli čerstvým svalovým problémům. Luis Diaz se vrátil k týmovému tréninku, kdy chyběl kvůli operaci kolena, ale ani s ním se zatím nebude dát počítat a Thiago Alcantara bude rovněž ještě několik týdnů mimo.

Co říká superpočítač?
Když to shrneme, tak dle datového serveru Opta, navzdory nedávným potížím ve venkovních zápasech, se superpočítač v tomto zápase přiklání k Liverpoolu a dává mu 40,2% šanci, že v úterý vyhraje. Reds mají nad Chelsea v poslední době vynikající formu a navíc vyhráli 13 z posledních 14 zápasů Premier League uprostřed týdne (úterý, středa, čtvrtek), včetně každého z posledních devíti v řadě od prohry 0:1 s Leicesterem v prosinci 2021.

Chelsea vyhrála jen tři z posledních 13 zápasů uprostřed týdne (úterý, středa, čtvrtek) v Premier League (D6 L4), přičemž oba takové zápasy v roce 2023 zatím prohrála.

Připočtěte si k tomu, že zápas píská A. Taylor a můžete podávat tikety.

H2H

Chelsea vs. Liverpool

Celkem 123 zápasů
W 65
D 44
L 84

5 posledních zápasů na Stamford Bridge:

2.1. 2022 Chelsea 2–2 Liverpool
20.9.2020 Chelsea 0–2 Liverpool
22.9.2019 Chelsea 1–2 Liverpool
29.09.2018 Chelsea 1–1 Liverpool
06.05.2018 Chelsea 1–0 Liverpool

**Forma týmů **

5 posledních zápasů Blues – P, R, V, V, V

5 posledních zápasů LFC – P, P, P, V, V

Čas a rozhodčí

Čas zápasu: úterý – 21:00
Stamford Bridge

Referee: Anthony Taylor. Assistants: Gary Beswick, Dan Cook. Fourth official: Andre Marriner. VAR: Chris Kavanagh. Assistant VAR: Nick Greenhalgh.

Kurzy (Tipsport)
Chelsea: 2.47
Remíza: 3.53
Liverpool: 2.81

Predikce – Vajbi: 2:2
Predikce – Elprezidente: 1:1
Predikce – blescfc: 4:0
Predikce Crymes: 0:4

Ako dopadne dnešný zápas?

Pro možnost hlasovat musíte být přihlášen.
Váš hlas byl úspěšně přijat, děkujeme.
Hlasování bylo ukončeno.

Výhra / 22 hlasů

42%

Remíza / 18 hlasů

35%

Prehra / 12 hlasů

23%
Hlasovalo 52 uživatelů

Tipovačka:www.Dinho.eu

1260 komentářů

Zapojit se do diskuze

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Po kliknutí vám bude načtena neinteraktivní verze komentářů

V této verzi nedochází k automatickému zobrazování nových komentářů či informací o hodnocení ostatních uživatelů.

Doporučujeme povolit Javascript a používat interaktivní výpis.

Pokud se načtení nezdaří, tak stránku obnovte nebo pokračujte na neinteraktivní verzi.

Pouze přihlášení uživatelé mohou přidávat nové komentáře.

Přihlašte se, anebo využijte jednu z nabízených metod pro založení uživatelského účtu.

Celkem 1260 komentářů